3 terveellisempää välipalaa

Tässä postauksessa esittelen 3 helppoa ja astetta terveellisempää välipalaa, joita itse tulee usein nautiskeltua. Aina kun ei voi vain herkutella!

Esimmäisenä vuorossa vihersmoothie, jonka nautin aamuisin ennen aamupalaa. Vihersmoothie antaa kummasti hyvää energiaa aamuun ja kaikenlisäksi maistuu hyvälle. Aluksi smoothien teko melko tiukassa aamurutiinissa tuntui työläältä ajatukselta, mutta sellaisen pyöräyttää helposti sheikkerissä sillä aikaa kun aamupuuro tekeytyy.  Älä anna voimakkaan vihreän värin pelästyttää!

IMG_7051

Testattuani eri vaihtoehtoja, olen päätynyt tähän helppoon reseptiin:

1 päärynä

loraus  maustettua vichy vettä (voit mitata sheikkeriin esim. vajaan lasillisen)

nippu tuoretta lehtipinaattia

nippu tuoretta rucolaaa

Kuori päärynä ja mittaa aineet sheikkeriin, anna tekeytyä muutaman minuutin. Pääsääntönä on että smoothie sisältäisi 3 eri vihreää. Päärynän sijaan smoothieen kelpaa esim. omena, banaani, avocado, basilika, sitruuna, lime, kiiwi… Itse vaihtelen aineksia mutta päärynä on jäänyt pysyväksi ainesosaksi. Jos lisäät avocadoa, smoothiesta tulee paljon kaloripitoisempi, toimii paremmin esim. välipalana. Tänään lisäsin omaani raastettua inkivääriä. Toimiii!! Lisää vivahteita makuun saat vaihtamalla vichyveden makua. Itse olen tykästynyt vadelman makuun.

 

Toisena välipalana tulee letut… eli banaaniiletut, letuista voi mielestäni käyttää jopa nimeä pancake, koska paisuvat pannulla suht ilmaviksi🙂

Fintessbuumin pyörteissä on tullut itsekin kokeiltua kaikenlaista ruoalla hifistelyä, tavoitteena hyvältä maistuva ja terveellinen ruoka perus raaka-aineista. Banaaniletut on hyvä ja kevyt vaihtoehto, varsinikin silloin kuin sokerihammasta kolottaa. Olen kokeillut muutamaa respetiä ja tämä on toiminut ehdottomasti parhaiten: letut irtoavat pannusta, ovat ilmavia ja näyttävät melkein oikeilta pancakeilta ja maistuvat IHANILTA! Ohje löytyi fitfashionin ainon blogista: http://a-rou.fitfashion.fi/

IMG_7074

Tässä repepti banaanilettuihin:

puolikas banaani

1 muna

2 valkuaista

ripaus kanelia

paistamiseen kookosöljyä

Mittaa ainekset sekaisin sheikkeriin ja anna tekeytyä hetken. Paista kookosöljyssä. Käännä lettu kun pinta alkaa kuplia ja letun reunat irtoavat pannusta. Mikä estää heittämstä paistovaiheessa letun pinnalle esim. mustikoita tai vadelmia makua ja kosteutta antamaan. Nauti lämpiminä. Tästä määrästä paistaa noin 4-5 pienempää lettua.  Kanelin sijaan voi makua antamaan käyttää muitakin mieleisiä mausteita, esim. kardemummaa. NAMSKIS!

 

Viimeisenä välipalana vuorossa suklaa-päärynä proteiinivaahto.

Ostin aikoinaan ison tonkan mannisen proteiinipudding- jauhetta. Sellaisenaan suklaan makuinen puddinki  ei maistu erikoisen hyvälle. Viime viikolla sain idean miten tuota proteiinipudding-jauhetta voisi myös käyttää jääkaapin antiminen kanssa. Manskikka-rahka smoothiet alkavat myös pidemään päälle tökkiä, joten päädyin hyödyntämään proteiinipuddinkia smoothien joukossa ja tadaaa, suklaa-päärynä vaahto on syntynyt. Päärynä puskee kivasti raikkaana tuulahduksena suklaapuddingin seasta.

10364631_10152378370411075_1778226618_n

Päärynä-suklaa proteiinivaahtoon/vanukkaaseen tarvitset:

n. puolikas mitallinen ( n. 0,5dl) , mannisen proteiinipuddinki jauhetta  tai muuta vastaavaa

puolikas rahka (esim. ehrmann)

2 kuorittua päärynää

 reipas luraus maitoa/vettä

Sekoita blenderissä tovi, niin että ainekset sekoittuvat. Olin ajatellut nauttivani sekoituksen smoothien muodossa, mutta tästä versiosta tuli lusikoitavaa vaahtoa. Jos jättää toisen päärynän pois ja säätelee nesteen määrää, saa vaahdosta kiinetämpää tai löysempää. Vaahtoa voi jatkaa myös vedellä helposti löysemmäksi. Näillä määrillä tulee n. 2-3 annosta.

ENJOY! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s