Rahkainen raparperipiirakka inkinivääritwistillä, NAMM!

Saimme äidin kanssa kasan raparperia vahempien naapurilta. Ja siitä se sitten lähti…

10524984_10152489266526075_960832827_n

Halusin kokeilla jotain uutta reseptiä ja sopivan herkullinen tämänhetkiseen raparperinälkään löytyi täältä:http://divaaniblogit.fi/suolaajahunajaa/2013/05/28/kuukauden-lempiraaka-aine-raparperi/. Näppäränä tyttönä luin pikaisesti ohjeen raaka-aineet läpi ja totesin että ainoastaan piimä uupuu. Kaupassa käynnin ja pian raparperien valmistelun jälkeen huomasin kuitenkin sokerin olevan finaalissa. No, oma reseptini on sitten tuunattu suurimmalta osin fariinisokerilla, toimii sekin.

Tästä piirakasta tuli äidin lemppari ja ensi kerralla meinaan testata ohjetta uudelleen ilman tuunausta. Piirakassa on ehottomasti parasta sen kostea rakenne, rahka sekä ihanat inkiväärillä maustetut rapareprit.

Gotta love it!!   10539217_10152489266536075_1621197354_n

Tästä ohjeeseen: (Tein omani n. 24cm pyöreään piirakkavuokaan, kaksinkertaista ohje jos teet pellille)

Pohja:
2 dl sokeria (Tuunatussa versiossa 1,5 dl fariinisokeria-> väriltään astetta tummempi pohja!)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

1 pieni kananmuna
1 dl piimää

 

Täyte:

2 pienehköä vartta raparperia (Itsepäisenä raparperifanina laitoin omaani ainakin 4 vartta, eikä haitannut lainkaan…)
2 rkl sokeria (Tuunatussa versiossa 2 rkl fariinisokeria, joka oikeasti sopii tähän kuin nakutettu!)
1 tl kuivattua inkivääriä

1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai 1/4 vaniljatangon siemenet)

Kuori raparperit ja pilko ne pienehköiksi lohkoiksi. Keitä keskenään kattilassa raparperit, sokeri ja inkivääri muutaman minuutin verran miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät hiukan. Uuni huolehtii sitten myöhemmin lopun kypsentämisen. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat pohjan.IMG_4816   Sulata seuraavaksi voi ja sekoita sulatuksen aikana keskenään kaikki pohjataikinan kuivat aineet. Lisää tämän jälkeen joukkoon voi. Ota vajaa puolet taikinasta erikseen tässä vaiheessa ja sekoita jäljelle jäävään reiluun puolikkaaseen kananmuna ja piimä. Valmista rahkatäyte: Sekoita rahka, sokeri ja vaniljatangon siemenet/vaniljasokeri keskenään. IMG_4819 Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, voidenltuun vuokaan tai uunipellille (kaksinkertainen annos). Levitä seuraavaksi raparperit, valele päälle myös mahdollisesti kattilassa oleva sokeri-inkivääriliemi. Levitä raparpereiden päälle rahkatäyte ja sirottele lopuksi pinnalle taikinamuru, jonka otit erikseen ennen piimän ja kananmunan lisäämistä.IMG_4820IMG_4821 IMG_4823 Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja pinta kullanruskea. Omani oli uunissa n. 30-35 minuuttia. Tsekkaa siis kypsyysaste oman uniisi mukaan!:) IMG_4824   10514979_10152489273206075_1803012211_n Vielä jäi jääkaappiin kasa rabarberiä..  Löysin myös ohjeen raparperi-inkivääri hillosta… 😉

2 vastausta artikkeliin “Rahkainen raparperipiirakka inkinivääritwistillä, NAMM!

 1. Etsiresepti

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s