KalaCake: Synttärikakku kalakuninkaalle

KalaCake

Sain viime joulukuussa isän synttäreiden alla inspiraation hieman haastavamman kakun kokeilemisesta. Ja siitä se kakku- tai oikeastaan leipomisvillitys sitten lähti.. Olin tätä aikasemmin taiteillut hiukkasen alkeellisempia täytekakkuja silloin tällöin kermavaahto- ja rahkakoristuksilla. Päätin sitten isän syntymäpäivien alla yllättää ja haastaa itsenikin ja tehdä kinuskikissan hienolla ohjeella KALAKAKUN (http://www.kinuskikissa.fi/kalamiehen-onnenkakku/), koska isämme on taitava kalamies.

Sormia syyhysi pelkkä ajatus kakun leipomisesta mutta samalla kaikkien väriaineiden, värispray-pullon, siveltimien yms. muiden tarvikkeiden hankkiminen marsipaanin työstämisestä puhumattakaan, alkoi pian jännittämään.. Mitä jos en onnistukaan? No, ei auttanut muu kuin pistää itsensä likoon ja kokeilla.. ja se kannatti!

Kakussa on täytteenä raikkaan mustikkainen kevyempi marjatäyte (http://www.kinuskikissa.fi/kevyempi-marjatayte/?hakusivu=1) joka oli raikas eikä lainkaan liian makea vaan juuri sopiva valinta isäni makuun! Kakun muotoilin levypohjasta (http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/?hakusivu=1). Kalan suomuinen pinta on marsipaania, jota oli miellyttävä työstää.

Tämä kakku oli oiva ja hauska ensipuraisu astetta haastavampaan kakkumaailmaan! 😉

Tästä ohjeeseen:

LEVYPOHJA (kääretorttu pohja)
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, niin pitkään, että valuttamalla taikinaa vaahdon pintaan jää hetkeksi valuettu kuvio ja silloin mitä luultavimmin munan maku ei puske pohjasta läpi!
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Valuta pellille, leivinpaperin päälle levyksi ja paista 200 asteeessa, uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia. Tarkkaile pohjan väriä –> kärähtää helposti.
Kumoa pohjaseuraavaksi sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi SAMANTIEN, muuten vaarana on että se tarttuu pohjaan kiinni. Jäähdytä kunnolla ja leikkaa hulutun muotoisiksi paloiksi ja muista kostuttaa! 🙂

 

KEVYEMPI MARJATÄYTE
4 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
350 g rasvatonta maitorahkaa
400 g mustikoita (myös muut marjat käyvät)
¾ dl sokeria
¾ dl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota ensin kevytvispi  ja lisää sen jälkeen muut aineet. Simppeliä! 😀

Päällystämiseen ja koristeluun varasin muistaakseni 2 pötköä väritöntä marsipaania, väriaineita sekä marsipaanin työstämis setin.

 

Täyte ja levypohja. Sitten hommiin!
Täyte ja levypohja. Sitten hommiin!

 

Muotoilin levypohjasta kalan mallisia paloja yhteensä 3 kerrokseen. Tämän jälkeen kokosin pohjan ja kostutin välikerrokset sekamehulla. Täytin välit ja päällystin kakun kevyellä marjatäyetteellä. Pahoittelut tärähtäneestä kuvasta, taisi olla kuvaaja hieman tohkeissaan.
Muotoilin levypohjasta kalan mallisia paloja yhteensä 3 kerrokseen. Tämän jälkeen kokosin pohjan ja kostutin välikerrokset sekamehulla. Täytin välit ja päällystin kakun kevyellä marjatäyetteellä. Pahoittelut tärähtäneestä kuvasta, taisi olla kuvaaja hieman tohkeissaan.

 

Perus pensselit ja vehkeet. Tämä täyte on ollutkin yksi parhaista täytekakun ”eristeistä”, se toimi ainakin hyvin marsipaanin alla.  Kokoamisen jälkeen värjäsin valkoisen marsipaanin mustalla ja valkoisella pastavärillä harmaaksi. Sen jälkeen päällystin kalan marsipaaninalla sekä muotoilin evät sekä kidukset ja lisäsin ne kalaan kiinni.
Perus pensselit ja vehkeet. Kokoamisen jälkeen värjäsin valkoisen marsipaanin mustalla ja valkoisella pastavärillä harmaaksi. Sen jälkeen päällystin kalan marsipaaninalla sekä muotoilin evät sekä kidukset ja lisäsin ne kalaan kiinni.

 

Marjatäyte toimi hyvin eristeenä marsipaanin alla eikä pahemmin hikoillut.
Marjatäyte toimi hyvin eristeenä marsipaanin alla eikä pahemmin hikoillut.

 

10694940_10152636087901075_435711238_n
Sekoitin sen jälkeen vahvempaa tumman harmaata sävyä, jolla maalasin kalan evät ja selän.

 

10695026_10152636088591075_432432638_n
Kala sai hopeisen ”säihkeensä” vaaleansinisestä hile-spraysta. (Hopean sävyä ei ollut saatavilla mutta vaaleansininen teki tehtävänsä). Tämän jälkeen lisäsin kalan silmän, suun ja tein marsipaanin muotoilutyökaluilla suomuisen pinnan ja tummat pilkut oheulla pensselillä kalan selkään.

 

Suomalainen makean veden pallokala on jäänyt koukkuun.
Ehdottomasti maukkainta kalaa mitä olen tähän mennessä maistanut! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s