Ystävänpäivän kunniaksi : Pipsa possukakku!

Ystävänpäivän kunniaksi on ilo postata tämä posti. Hyvä ystäväni tilasi kakun tyttärensä 3 vuotis juhliin täksi päiväksi. Sankarittarella oli vain yksi toive: Pipsa possu.

098
Tämä brittiäisen lastenohjelman hahmo olikin itselleni ihan uusi tuttavuus mutta samalla hauska haaste kakun tekemiseen.

Teeman ohella toiveena oli myös simppeli täyte ja samaan hengenvetoon voinkin todetta että välillä yksinkertainen on parasta… Nimittäin, tämänkertainen kuningatarmarjatäyte, joka oli testissä ensikertaa vei kyllä tämän jauhopeukalon makuhermot mennessään! NAM!

033Tein kakun pohjan Kinuskissan tummalla sokerikakkupohjan ohjeella (http://www.kinuskikissa.fi/tumma-sokerikakkupohja/?hakusivu=1) pyöreään irtopohjavuokaan, josta sitten paiston jälkeen muotoilin vapaalla kädellä Pipsapossun näköisen pohjan. Tämä kakkupohja oli todella helppo tehdä ja onnistui hyvin. Olen aikasemmin tehnyt vaaleaa versiota ja tämäkään ohje ei pettänyt.

Tumma sokerikakkupohja n. 24 senttiseen irtopohjavuokaan:

5 huoneenlämpöistä munaa
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Tämän kakkupohjan idea on, että muut ainekset mitataan munien määrän perusteella lasiin. Tämä ohje sopii hyvin n. 24 senttiseen pohjaan, josta saa kahden täytekerroksen kakun. Munien määrää muuttamalla saa helposti muutettua kakkupohjan kokoa mieleisekseen. 

Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin munien verran sokeria ja kaada mitattu sokeri kulhoon. Mittaa seuraavaksi tyhjään lasiin taas munien verran jauhoja näin: Pohjalle kaakaojauhe, jonka päälle jauhot suhteessa: vehnäjauhoja 50-75 % ja loput perunajauhoja. Lisää leivinjauhe ja sekoita jauhot keskenään. Kaada sitten munat sokerikulhoon ja sekoita vaahdoksi niin että vaahtoon jää hetkeksi valutettu kuvio pintaan. Lisää jauhosekoitus siivilän läpi vaahtoon pienissä erissä, varovasti nuolijalla vaakatasossa käännellen. Valuta valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kopauta vuokaa muutama kerta, jotta ilmakuplat poistuvat. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kypsyys on bueno silloin kun pohjan reunat hieman irtoavat reunoista. Kippaa pohja mahdollisimman nopeasti ja anna jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen muotoilin pohjasta pipsan mallisen vapaalla kädellä. Täytyy myöntää että tässä vaiheessa hieman jänskätti!

114
Kosteaksi kasteltu pyyhekaistale kiinnitettynä vuoan reunoille paiston ajaksi estää kakun kohoamisen keskeltä kummuksi paiston aikana. Tämä kinuskikissan sivuilta napattu poppaskonsti tehoaa muuten jokakerralla!!! 😉
006
Ihan selvä possu 😀

Täytteeksi testasin painted by cakes- blogin marjatäytettä. Ohjeen bongasin blogin vanhoilta sivuilta: http://www.paintedbycakes.com/2012/02/norsukakku-elephant-cake.html. Tämä täyte oli todella helppo ja maukas.

Marjatäyte

2 purkkia (400g) Valion maustettua kuningatar rahkaa
4 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Liota liivatteet kylmässä vedessä silläaikaa kun valmistat muun täytteen. Vatkaa kerma vaadoksi kulhoon ja sekoita toiseen kulhoon rahka ja sokerit. Sekoita lionneet liivatteet pieneen tlkkaan kuumaa vettä (n. 0,5 dl) ja valuta liivateliuos ohuena norona rahkasokeri seokseen kokoajan sekoittaen. Lisää kermavaahto seoksen joukkoon varovasti käännelleen. Levitä täyte kahteen kerrokseen vaniljamaidolla kostutetun kakkupohjan päälle.

002

010
Valmis täyte. Namnamnam!
011
Täytte riitti reilusti kakun kahteen väliin ja hieman myös leipurin makusteltavaksi.

Vaalea sokerikreemi kakun päällystämiseen:

150 g pehmeää voita
1,5 dl tomusokeria
1 rkl maitoa

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja maito vatkaimella voimakkaasti sekaisin niin että kreemistä tulee kuohkeaa. Tasoita kakun päälle ohueksi kerrokseksi ja levitä ohueksi kauhlittu sokerimassa kakun päälle.

Kakun koristeet on muotoiltu sokerimassasta ja pipsan silmän mustuisaiset mustasta marsipaanista.

034
Kakun reunaan tein sokerimassassa tekstin.
041
Mimin oma onnen kakku! 😀

Tätä kakkua oli kyllä hauska tehdä ja haastetta riitti ainakin muotoilun ja kokoamisen puolesta. Kiitos Ida ja Mimi! Toivottelemme tätäkin kautta Mimille paljon Onnea ja samalla Kaikille oikein ihanaa Ystävänpäivää! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s