Muotoilurauta kiharat + romanttinen kampaus -tutorial

Muutama viikko sitten sain kunnian tehdä ystävälleni kampauksen hääjuhliin, jonne hän oli menossa vieraana. Ystäväni hiukset ovat kuin kruunu: paksut, pitkät ja loistavassa kunnossa. Mahdollisuudet olivat rajattomat kampauksen tekoon, mutta päädyimme tekemään half up half down-kampauksen kiharoilla, joka sopii kuin nakuutettu romanttisiin kesäjuhliin. Tämä kampaus sekä muotoilurauta kiharat sopivat monenmoiseen hiuslaatuun -sekä pituuteen.

Photo 9.8.2015 19.02.32

Muotoilurauta kiharat

Muotoiluraudalla (suoristajalla) pystyy taikomaan hiuksiin lainetta tai tiukempaa kiharaa. Tykkään muotoilurauta kiharoista, sillä ne ovat kestävät ja usein seuraavana päivänäkin kiharat ovat kauniit vaikkakin loivemmat. Ystävälleni tein suhteellisen tiukkaa kiharaa, koska hiukset olivat pitkät ja paksut ja näin ollen myös raskaat, jolloin kihara väkisinkin hieman suoristuvat päivän aikana (pitävästä lakasta huolimatta). Tekniikoita on erilaisia, mutta tässä esittelen mielestäni helpoimman ja tehokkaimman tavan tehdä muotoilurauta kiharaa. Tämä tekniikka toimii yhtä hyvin, kiharran sitten omia hiuksia tai vieraan tukkaa. Kuvissa näkyy kuinka kiharat teen ystävälleni, mutta yritän parhaani mukaan simppelisti selittää kuinka nämä on helppo toteuttaa itselleen. Onnistumisen avain piilee kiharan muodostumisen hahmoittamisessa, sitkeässä harjoituksessa sekä pitkässä pinnassa! 😀

Numero uno sääntö on muistaa lämpäsuoja, sillä muotoilurauta kuumenee melkoisiin lukemiin (useammissa malleissa voi myös säätää), jolloin lämpösuoja on hiuksen kunnon kannalta ehdoton. Itse suihkutan lämpösuojan tukkaan jo föönatessa, mutta sen voi lisätä myös kuivaan tukkaan, kunhan sitten odottaa hetken aikaa, että hiukset ovat täysin kuivat ennen kiharoiden tekoa. Älä koskaan suorista/kiharra märkää/kosteaa tukkaa!

Valitse kiharrettava suortuva, noin 1-2cm. Suortuvan paksuus vaikuttaa kihara tiukkuteen – mitä paksumpi suortuva sitä loivempi kihara. Helpointa on jakaa hiukset ala-keski- ja pääliosaan ja lähteä kihartamaan alhaalta niskasta ylöspäin ja vielä jakaa jokainen osa keskeltä oikealle ja vasemmalle. Kiharat voidaan tehdä joko sisään – tai ulospäin. Mielestäni ulospäin tehdyt kiharat ovat ainakin kasvojen kohdalla huomattavasti imartelevemmat. Voit myös vaihdella kiharoiden suuntaa (jolloin estät kiharoiden ”klimppintymisen” yhdeksi suureksi kiharaksi), mutta silloinkin suosittelen tekemään kasvojen lähellä olevat kiharat ulospäin.

Pysyvyyttä kihariin saat lisäämällä jokaisen tehdyn kerroksen jälkeen kiharoiden tyviin hiuspuuteria sekä suihkuttamalla hiuslakkaa kevyesti kiharoihin koko matkalta.

Ystävälleni tehtiin kaikki kiharat ulospäin eli oikealta puolelta kiertyy oikean kautta keskelle ja vasemmalta vasemmaan kautta keskelle, pään taakse keskikohtaan asti.

Photo 8.8.2015 11.43.35

1.  Valitse haluamasi paksuinen suortuva ja aseta muotoiluraudan rautojen väliin. (Kun teet kiharoita itsellesi niin aseta oikealla puolella muotoilurauta niin, että raudan nokat osoittavat kattoa kohti ja samalla kun tartut hiussuortuvaan käännä rautaa hieman kasvoja kohti).

Photo 8.8.2015 11.43.36

2. Sulje raudat ja muista kääntää muotoilurauta pystyasentoon (jälleen jos teet itsellesi kiharaa oikealle puolelle niin rauta on toisinpäin kuin kuvassa, nokat kohti kattoa).

Photo 8.8.2015 11.43.37

3. Pidä molemmilla käsillä kiinni muotoiluraudasta (päistä) ja käännä ulospäin eli tässä oikean kautta kohti päätä, koska tehdään oikealle puolelle kiharaa. Rautaa ei tarvitse kiertää kuin puoli kierrosta, mutta voit kiertää kokonaisenkin kierroksen (näkyy seuraavassa kuvassa).

Photo 8.8.2015 11.43.40

4. Pidä rautaa suht tiukasti kiinni ja liuta hitaasti kohti latvaa, pitäen raudan koko matkan ajan vähintään puolen kierroksen kääntyneenä sekä pystyasennossa. Jos pidät rautaa höllemmin kiinni suortuvassa on muodostuva kiharakin höllempi ja loivempi.

Photo 8.8.2015 11.43.43

5. Latvojen kohdalla voit keventää hieman otetta, jotta niihin ei kohdistu turhaa kuumuutta. Jos kihara tarvitsee uusimista, niin odota, että se viilenee kunnolla ja vasta sen jälkeen toista vaiheet.

Photo 8.8.2015 11.47.53       Photo 8.8.2015 12.02.21

6. Toista vaiheet suortuva suortuvalta ja tee peilikuvamaisesti vasemmalle puolelle. (Kun teet kiharoita itsellesi vasemmalle puolelle, muista vaihtaa muotoiluraudan pystyasento niin, että nokat osoittavat lattiaa kohti. Vasemmalla puolella joutuu myös kurottamaan oikeaan käden ikäänkuin pään yli/taakse, jotta kiharrus onnistuu niin, että muotoilurauta on koko matkan pystyasennossa).

Jos haluat vähemmän selkeät kiharat, niin harjaa kevyesti kiharat hiusharjalla, jolloin ne ikään kuin aukeavat ja pehmenevät (eivät kuitenkaan suoristu!).  Muista suihkuttaa tujaus hiuslakkaa, kun haluama tulos on valmis.

Romanttinen half up half down – kampaus (kaunis myös suorassa tukassa)

Photo 8.8.2015 12.05.53

1.  Haro hiukset otsalta ja hieman korvien yläpuolelta taakse päälaen alapuolelle (tässä emme käyttäneet mitään jakausta edessä).  Korvan päälle siis saa jäädä hiusta, koska sitä tarvitaan myöhemmissä vaiheissa.

Photo 8.8.2015 12.08.13

2. Kohota osiota pään mukaisesti hieman ylöspäin ja kierrä yhden kierroksen verran vasemmalle.

Photo 8.8.2015 12.08.28

3. Kiinnitä pinnein, jotta saadaan tukeva pito.

Photo 8.8.2015 12.16.13 Photo 8.8.2015 12.19.58

4. Letitä molemmilta puolilta korvan yläpuolelle jäänyt hiusoio sirolle letille ja kiepauta toiselta laidalta toiselle laidalle. Kiinnitä pinnein. Letit tuovat kampaukseen romanttisen ripauksen sekä piilottavat kauniisti pinnit, jotka ovat kiinni yläosiossa. Letit voi korvata myös kierretyilla hiussuortuvilla tai jättää kokonaan pois.

Photo 8.8.2015 12.28.25  Photo 8.8.2015 12.32.31

5. Valmis kampaus 🙂

Inspiroivia kampaushetkiä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s