Maapähkinäfudge

  Bongasin instagrammista maapähkinäfudgen ohjeen toissa viikolla ja pakkohan sitä oli kokeilla pikimmiten kun kaikkia aineksia ja muutama ylimääräinen löytyi siltä istumalta keittiön kaapeista. En ole erityisemmin pelkän fudgen ystävä, ne ovat laatuaan hieman liian överimakeita meikäläisen makuhermoille. Maapähkinävoi sitten taas.. Se on minun makuuni lähes missä vaan!  Alkuperäisestä ohjeesta poiketen, lisäsin oman satsini sekaan vielä mustikoita, karpaloita ja vaahtokarkkeja lisämakua ja näyttävyyttä antamaan. Kun laitoin ensimmäisen maapähkinällä höystetyn fudgepalasen suuhuni, niin makuelämys oli kutakuinkin pala ihanan pehmeää, snickersmäisen suolaisen makeaa, hampaisiin tarttumatonta tuoretta toffeeta. Maapähkinävoin ansiosta tämä kombo siis taittaa ihanasti fudgen makeutta suolaisuuden puolelle. Ja tosiaan, mikä parasta, pienikin palanen tässä tapauksessa riittää sammuttamaan makean nälän.

  

Ohje ei ole siis omani vaan alkuperäinen löytyy täältä Kohokohtia.com sivustolta Jaana Lindströmin ohjeella .Puolitin alkuperäisen ohjeen määrän,  sillä meidän taloudessa piti alkaa tiukka linja herkkujen suhteen jo aikaa sitten. Tästä riitti siltikin makuhermoille mutusteltavaa moneksi päiväksi ja palat katosivatkin kuumille kiville!  Tuunasin osan satsista mustikoilla, karpaloilla ja vaahtokarkeilla. Karpalo toi pähkinäiseen fudgeen kivasti kirpeyttä ja mustikka antoi myös oman, mehevän ripauksensa. Ja onhan maapähkinävoissa paljon proteiinia ja marjoissa vitamiineja yms. niin tiukan linjan omatunto ei kolkuta ihan niiiin paljoa 😉

  

 

  140 g voita

vajaa 1 dl maapähkinävoita

  luraus vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa
n. 0,5 pkt tomusokeria
koristeluun kourallinen marjoja tai vaahtokarkkeja tai vaikka molempia 🙂


  1. Sulata voi ja maapähkinävoi kattilassa kiehukvaksi ja nosta sitten levyltä jäähtymään.         
  2. Lisää seokseen seuraavaksi vaniljasokeri, vanilja-aromi sekä suola.
  3. Sekoita seurvaakasi seoksen joukkoon tomusokeri pienissä erissä, sekoita tasaiseksi.  
  4. Levitä seos laakealle lautaselle/tarjottimelle joka on vuorattu leivinpaperilla.  
  5. Lisää haluamasi koristeet. (Itse upotin sekä marjoja että vaahtiksia myös fudgen sisään sekä päälle).  
  6.  Jäähdyttyään, laita tarjotin jääkaappiin ja anna fudgen jähmettyä ja tekeytä jääkaapissa parista tunnista yön yli.
  7.  Leikkaa jähmettynyt fudge kuutioiksi ennen tarjoilua.     
  8. LUPA NAUTTIA!:)     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s