Ruusuinen ristiäiskakku tytölle


Tänä kesänä olen saanut ilokseni monta kyselyä ristiäiskakkuihin liittyen.  Pienen ihmisen elämän alun juhlistaminen on aivan ihana teema ja sen  ympärille saa loihdittua jos jonkimoista kakkua. Tämänkertaiseen kakkuun sain taas aikalailla vapaat kädet ja päädyimme yhteistuumin tuoreilla kukilla koristeluun ja petal-tekniikalla kuorrutukseen. Tuoreet kukat ovat taineet olla tämän kevään ja kesän koristelufixaatio itselleni. Niitä kun tekisi mieli laittaa joka kakkuun!  Voi olla että ensi keväänä terassillamme kasvaa yrttien lisäksi myös syötäviä kukkasia… 😉

Cake sai koristeekseen siis aivan ihania ruusuja, pinkki-valkoisen petal-kuorrutuksen sekä fresitalla höystetyn sitruunaisen mansikkamousse täytteen. Ei voi muuta sanoa kun että itse tuhochefkin diggaa! Tällä kertaa koristelut eivät paljastaneet prinsessan nimeä vaan nimi pysyi salassa H-hetkeen saakka!

Kakusta toivottiin isoa ja muhkeaa ja sitä se olikin. Tein pohjaksi kaksi 4 munan sokerikakkupohjaa. Leikkasin molemmat pohjat puoliksi ja täytin kakun tällä kertaa kolmella täyte kerroksella. Tällä tekniikalla kakkuun sai helposti lisää korkeutta ja petal tekniikkakin pääsi  paremmin oikeuksiinsa.

 

4 MUNAN SITRUUNAINEN SOKERIKAKKUPOHJA 26cm vuokaan  x 2
 Huomaa siis varata kahden kakkupohjan aineet

(Jos haluat yhtä muhkean kakun kuin kuvissa, valmista 4 munan pohja kahdesti ja jaa molemmat pohjat kahteen levyyn ennen täytöä. 8 munan pohjan olisi voinut toki tehdä yhdellä kertaakin mutta ainakaan oman kakkupohjani tilavuus ei olisi sitä kerralla pystynyt paistamaan)

4 munaa (1. lasiin)
munien verran sokeria (2. lasiin)
Munien määrästä 50-70 % jauhoja ja 50-30 % perunajauhoja (3. lasiin)
2 rkl leivinjauhetta (3. lasiin)
Loraus sitruuna-aromia
Kostutukseen n. 3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

1. Mittaa kaikki ainekset laseihin eli ota esille 3 lasia. Riko ensimmäiseen munat.
2. Kaada toiseen lasiin munien verran sokeria.
3. Kaada kolmanteen jauhot (50-70% jauhoja, 50-30% perunajauhoja) sekä leivinjauhe.
4. Kaada munat ja sokeri monitoimikoneeseen ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. (Vaahto on valmista kun sen pintaan jää kuvio vaahtoa tiputtaessa lastasta.)
5. Sekoita jauhot keskenään ja kääntele siivilän läpi pienissä erissä vaahdon sekaan. (Siivilöimällä jauhot saat aikaseksi tasaisemman taikinan.)
6. Sekoita varovasti sen verran että kaikki ainekset on sekoittuneet, huomaa sekoittaa myös kulhon pohjalta, jonne saattaa helposti jäädä jauhoja vaahdon sekaan jemmaan! Sekoita loraus sitruuna-aromia taikinaan mukaan. Mausta oman maun mukaan, muista että aromi saattaa olla todella voimakas!
7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja anna paistua uunin alatasolla noin 40 minuuttia 175 asteessa. Kakku on valmis kun pinta on saanut väriä ja reunat irtoavat hieman vuoasta eikä taikinaa jää testitikkuun.
8. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttöä.

SITRUUNA-MANSIKKA MOUSSE
tämä satsi on mitoitettu siis kakun kolmeen väliin)

3 dl mansikkasosetta
1,5 dl mansikkamehua
3 dl kevyt vispiä
300 g tuorejuustoa
1,5  dl tomusokeria
1 sitruunan kuori raastettuna hienoksi raasteeksi
reilu rutistus sitruunan mehua
8 iivatelehteä
0,5-1 dl mansikkamehua kuumennettuna
Ripaus vaniljasokeria (maun mukaan!)

1. Vatkaa kevytvispi löysähköksi vaahdoksi.
2. Soseuta mansikat soseeksi ja lisää soseeseen mansikkamehu.
3. Yhdistä sekaisin toisessa kulhossa sekä tuorejuusto että tomusokeri. Lisää seokseen myös kermavaahto.
4. Lisää seokseen seuraavaksi mansikkaseos, raastettu sitruunankuori sekä sitruunan mehu.
5. Laita liivatteet likoamaan veteen 5 minuutiksi.
6. Kuumenna desi mehua kuumaksi. Rutista liivatelehdistä liiat vedet pois ja sekoita joukkoon kuuma mehu ja sekoita rivakasti niin että lehdet sulavat kokonaan. Anna liivaseoksen jäähtyä kunnolla.
7. Sekoita sitten liivateseos ohuena norona mansikkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Seuraavaksi täytä kakku: aseta tarjoiluastialle alin kakkupohjan kerros. Aseta irtopohjavuoan reunat pohjan ympärille. (Itse olen käyttänyt viimeaikoina reunakalvoja vuoan sisäreunoilla, jolloin kakun reunoista tulee todella siistit ja helpottavat koristelussa). Kostuta pohja vaniljamaidolla ja kaada moussea sopiva kerros pohjan päälle. Jatka samalla tyylillä seuraavat kerrokset. Kakun päällimmäiseksi kerrokseksi jää ylin kakkupohja.

VOIKREEMI
500 g huoneenlämpöistä voita
500 g tomusokeria
loraus sitruuna-aromia
”hitusen” ruusunpunaista pastaväriä 

1. Vatkaa voita n. 10-12 minuttia sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa, kunnes voin koostumus on muuttunut vaaleaksi ja kuohkeaksi.

2. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä.
3. Mausta aromilla.
4. Jaa kreemi kahteen ja värjää toinen osa vielä kahteen osaan eri sävyiseksi, hennon pinkiksi. (Huom! Ainakin Wiltonin pastavärissä on hurjasti pigmenttiä joten värää ihan muutama hipaisu kerrallaan jos haluat hennon värin! )

5. Päällystä kakku ensin valkoisella kreemillä.
6. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja tee sitten päällimmäin kerros värjätyllä kreemillä petal tekniikkaa käyttäen. 

7. Petal tekniikassa pursotetaan pyöreäpäisen tyllan läpi pyöreä nokare kreemiä ja levitetään puolet siitä eteenpäin lusikalla tai spatulalla. Seuraava nokare pursotetaan likuman päälle jne.  Aloita pursotus kakun alareunasta. 

7. Lisää lopuksi kukat kukkatikkujen avulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s