Maalattu  30v. kesäkakku


Tänä keväänä ja kesänä olen saanut touhuta aivan ihanien kakkuprojektien parissa. Tässä esittelen niistä uusimman, punaisella väri-efektillä hiukan liukuväri tyylillä, ikään kuin siveltimen vedoin koristellun kesäisen täytekakun, joka maistuu raparpericurdille sekä mansikkamousselle. Oli todella kiva päästä kokeilemaan uusia tuulia koristelussa ja tästä tyylistä tulikin yksi tähän astisista lemppareistani.


Ehdotin ulkoasuksi tätä näyttävää tekniikkaa suositun drip- eli valumakakun sijaan. Löysin tämän tyylisellä tekniikalla loihdittuja kakkuja instagrammista ja olin mennyttä naista samantien! Tein lomalla koristelutyylistä pienen testiversion, jotta lopputulos varsinaisen kakun kanssa varmasti onnistuisi. Tykkäsin itse todella paljon sekä testiversiosta että itse kakusta. Tekniikka on yllättävän simppeli ja sillä saa helposti näyttävän lopputuloksen.


Tästä muitta mutkitta tämän muhkean kakun ohjeeseen:

Tein kakkuun 2 x 4 munan  vaaleaa sokerikakkupohjaa (läpimitaltaan 24 cm),  jotka maustoin sitruuna- aromilla.

RAPARPERICURD
Tämän voi valmistaa hyvissä ajoin vaikka edellisenä päivänä ja ohje on napattu ihanasta Eat wine dine – blogista. )

260 g raparperia
1 dl vettä
1 sitruuna
200g sokeria
25 g maissitärkkelystä
15 g jauhoja
2 g suolaa
4 munaa
30 g voita
1 liivatelehti

Keitä raparperit kypsiksi  ja soseuta sileäksi. Jäähdytä  huoneenlämpöiseksi.

Lisää sitruunanmehu  ja sekoita. Lisää kattilaan sokeri, maissitärkkelys, jauhot ja suola. Kuumenna  koko ajan sekoittaen keskilämmöllä kuumaksi, niin että se melkein kiehuu.

Erottele keltuaiset valkuaisista ja  riko keltuaisten rakenne kuhossa. Kaada noin 1½ dl kuumaa raparperiseosta keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada tämän jälkeen kananmunaseos kattilaan ja sekoita huolellisesti. Sekoittele keskilämmöllä kunnes seos sakenee.

Nosta kattila pois lämmöltä ja anna jäähtyä hiukan. Sekoita joukkoon kuutioitu voi ja liotettu liivatelehti. Sekoita ja jäähdytä.

SITRUUNAINEN MANSIKKAMOUSSE

3 dl mansikkasosetta
1,5 dl mansikkamehua
3 dl kevyt vispiä
300 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 sitruunan kuori raastettuna hienoksi raasteeksi
reilu rutistus sitruunan mehua
8 liivatelehteä
0,5-1 dl mansikkamehua kuumennettuna
Ripaus vaniljasokeria (maun mukaan!)

Vatkaa kevytvispi löysähköksi vaahdoksi. Soseuta mansikat soseeksi ja lisää soseeseen mansikkamehu.

Yhdistä sekaisin toisessa kulhossa sekä tuorejuusto että tomusokeri. Lisää seokseen myös kermavaahto. Lisää seokseen seuraavaksi mansikkaseos, raastettu sitruunankuori sekä sitruunan mehu.

Laita liivatteet likoamaan veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehua kuumaksi. Rutista liivatelehdistä liiat vedet pois ja sekoita joukkoon kuuma mehu ja sekoita rivakasti niin että lehdet sulavat kokonaan. Anna liivaseoksen jäähtyä kunnolla.

Sekoita sitten liivateseos ohuena norona mansikkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kakku pohja kannattaa paistaa valmiiksi edellisenä päivänä ja leikata osiin  sekä täyttää seuraavana päivänä. Muista kostuttaa pohja ennen täytteiden levitystä esimerkiski mansikkamehulla. Sivele ensin pohjan päälle ohuehko kerros raparpericurdia ja sen jälkeen tuhti kerros mansikkamoussea. Täytä tällätavaoin kaikki kolme kerrosta. Kostuta vielä päällimmäinen kansikerros ja anna hyytyä sekä tekeytyä yön yli.

VOIKREEMI

400 g huoneenlämpöistä voita
400 g tomusokeria
loraus vanilja-aromia
ripaus vaniljasokeria
punaista sekä valkoista  pasta/geeliväriä

Vatkaa huoneenlämpöistä voita n. 10-12 monitoimikoneessa, kunnes voin koostumus on muuttunut vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Mausta aromilla ja värjää massa ensin valkoiseksi. Värjää pieni erä voikreemistä punaiseksi.


Päällystä kakku ensin ohuelti valkoisella kreemillä niin että kakun pinta peittyy ja syntyy ns. murukerros. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Lisää sitten toinen valkoinen kerros kakun pintaan ja levitä kreemi tasaisesti ja jähmeitä taas hetki jääkaapissa. Tee lopuksi väriefekti. Lisää ensin hiukan kerrallaan värjättyä kreemiä esimerkiksi kulmallisen spatulan avulla kakun reunaan ikään kuin siveltimen vedoin alhaalta ylöspäin hiukan viistoon. Lisää sitten samoin tavoin väriä kakun päälle vaakatasoon.

Lisää värivaihtelua saa, jos värjätyn siveltimen vedon päälle lisää vielä ohuelti valkoista kreemiä, jolloin efektiin tulee vaalean vaihtelua. Ottamalla taas spatulaan valkoista kreemiä ja tipauttamalla siihen suoraan geeliväriä ennen kreemin levitystä, saa pintaan suoraan voimakkaamman väriefektin.

Lisää kakun päälle tässä vaiheessa myös koristeet. Itse käytin kotimaisia mansikoita, marenkia ja itsekasvatettuja, syötäviä ruiskaunokkeja. Kun kakun laittaa tämän jälkeen kylmään, koristeet jähmettyvät hyvin paikoilleen. Ruiskaunokit ovat muuten senkin takia ihania koristelukukkia, etteivät ne nuupahda ihan helposti. Kelpo koristelukukkia siis!


Aurinkoista elokuuta! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s